Adrià tanca el Bulli el 2012 i 2013

0 Flares 0 Flares ×

Ferran Adrià ha anunciat que el Bulli tancarà les seves portes el 2012 i 2013. Adrià havia advertit al matí que «el 2012 cal canviar». «El que manen són les idees i la creativitat», ha afegit. A la roda de premsa que ha celebrat a Madrid Fusión 2010 ha explicat que cal fer-se un replantejament. S’ha preguntat si «ens veiem capaços d’aportar noves coses» i ha assegurat que «sí, però, no amb el format actual». Ha assegurat que quan torni el 2014 no sap com serà el Bulli, però que «aquest format s’ha acabat».

En una multitudinària roda de premsa celebrada en la VIII Cimera Internacional de Gastronomia Madrid Fusión i acompanyat pel seu soci, Juli Soler, Adrià ha volgut tallar qualsevol especulació: «el trist hauria estat dir que ja he aportat el que havia d’aportar».

«A partir del 2014 El Bulli oferirà menjar d’alguna manera, segur», ha insistit, i ha negat que la pressió de les estrelles que atorga la guia Michelin l’hagi fet prendre aquesta decisió, atès que necessita «pressió per crear, perquè sense pressió no hi ha creativitat».

«Anem a treballar tot el possible perquè la cuina espanyola segueixi aquí dalt» i a «seguir fent creativitat», ha assegurat, encara que sense tenir «ni idea» ni del format ni del finançament.

Adrià ha explicat que el seu repte és saber si hi ha «més enllà» en l’avenir de l’alta cuina, encara que el format actual del seu restaurant «s’ha acabat», i ha dit que necessita aquest tancament per «re organitzar com serà a partir del 2014».
Acompanyat a la roda de premsa per altres famosos cuiners espanyols -Juan María Arzak, Pedro Subijana, Joan Roca o José Andrés- Adrià ha considerat que El Bulli no és «un dogma de l’alta cuina, perquè cada negoci és un món».

«Cal definir i saber molt bé el que és l’alta cuina», ha assegurat el cuiner, que ha rebutjat que aquest concepte no doni més de sí, com prova el fet que les estrelles Michelin s’hagin multiplicat: «almenys queden deu anys més de creativitat, que no cal confondre amb ruptura, alguna cosa que ja es va donar en els noranta».

La decisió té, a més, un component personal. «No sé estar sense fer res, però també ens mereixem normalitzar les nostres vides després de 25 anys», ha comentat.

«És clar que quan tornem no serà igual. Però ull, que no van a ser anys sabàtics», ha agregat.

El Bulli, situat en Cala Montjoi (Roses, Girona), està considerat el millor restaurant del món, guardó que atorgat per la revista «The Restaurant Magazín» diversos anys consecutius.

Ostres ara on anirem a sopar…

Font: http://www.diaridegirona.cat/

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags:

  • Cesc

    Jo crec que ja sé de què va això… d’aqui a 2 anys obrirà restaurant a Ascó i cuinarà els pollastres de 3 cuixes i els tomàquets fluorescents que hauran mutat quan posin el ‘cementiri nuclear’ jajajaja…