Alerta amb els e-mails…

0 Flares 0 Flares ×

Rebo un correu d’un company amb el següent:

Us envio aquest cas pel qual l’Agència de Protecció de dades està multant, ja que és pràctica habitual enviar correus a diversos destinataris.

Us passo això perquè, quan ho fem, siguem conscients del que pot passar:

Multa de 600 Euros
Pots rebre una multa de 600 euros per enviar malament un missatge de correu electrònic. Diversos ciutadans han rebut una multa de 600 euros de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
Sovint rebem i enviem correus amb alguna tonteria graciosa o alguna notícia interessant a molts dels nostres contactes. Això és una pràctica normal i no se li pot posar inconvenient.

Tanmateix, el problema ve en la forma d’enviar aquests correus, normalment qui els envia posa a tota la llista de destinataris al camp “per:”, i açò pot fer que cada un dels que reben el correu, veuen les adreces de correu dels altres a qui va dirigit.

Aquesta “innocent” acció suposa una violació de la Llei Orgànica de Protecció de Dades de Caràcter Personal, i comporta aparellada una sanció de 600 €, que per cert, ja han rebut molts ciutadans espanyols que ni tan sols eren conscients que estaven fent alguna cosa il.legal (encara que el desconeixement de la llei no eximeix del seu compliment).
La solució per evitar la denúncia és molt simple, i consisteix en que en lloc de posar totes les adreces en el camp Per a:, posar-les en el camp CCO: (no és un sindicat significa amb còpia oculta), encara que no tots els clients de correu suporten això (els moderns si). Això causa que els nostres contactes reben el correu, però no veuen la direcció de cap altra persona.
Si algú no veieu el camp Cco: feu clic al botó Per: (com per buscar els contactes a l’agenda), i us apareixen tres camps: Per a: que és a qui va dirigit el correu CC: (Carbó Copy), que és a qui s’envia una còpia de correu. CCO: (no és un sindicat significa Amb Còpia Oculta), que és a qui s’envia una còpia de correu, però els que posem aquí, no es veuen al rebre el correu.

D’aquesta manera, els que rebin el correu, no saben a qui més va enviat aquest correu, de manera que així no incompleix la Llei i ens estalviarem una multa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades Personals.

Font: Val

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags: ,