Capitalisme una història d’amor

0 Flares 0 Flares ×

Capitalisme una història d’amor (Capitalism a Love Story) va ser estrenada a l’octubre de 2009 als Estats Units, i relata de manera crítica l’eliminació de llocs de treball, i la crisi financera de 2008 i l’assumpció d’Obama. Segons el realitzador Michael Moore, el desastre de l’economia estadounidese, va començar molt lentament en el final del govern de Jimmy Carter.

Moore en una pel.lícula original filmada post crisi financera, critica el capitalisme ferotge dels Estats Units i ens fa reflexionar sobre el treball i les accions de les empreses davant la tan esmentada Responsabilitat Social ètica.

capitalism love story

Hi ha diversos punts de la pel lícula destacables sobre el paper dels treballadors en el sistema econòmic actual, l’eliminació de llocs de treball i la voracitat d’algunes empreses a buscar rèdit fins i tot davant la mort dels seus empleats. Qüestiona certs aspectes del capitalisme, que lluny d’oferir seguretat econòmica, ha desencadenat la pitjor crisi econòmica post guerra mundial. La desregulació de la legislació financera als EUA, va fer que grans financeres convertissin en un gran casino l’economia nord-americana. L’erari nord-americà va haver de salvar els bancs aprovant 700 mil milions de dòlars, però qui salva les milions de famílies que no van poder pagar els seus deutes i van perdre les seves cases “.
La idea principal de la història, es basa en que el capitalisme necessita ser reemplaçat, no per un altre sistema, sinó per la democràcia, advertint el creixement d’un poder tirànic que va reemplaçant a poc a poc al sistema democràtic: una elit financera que domina el món amb uns guanys superen els guanys de la població en un 95%.

Capitalism a love story

Via: http://www.losrecursoshumanos.com/

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags: , , , ,