Eines Webinars

0 Flares 0 Flares ×

Segurament tots alguna vegada hem estat convidats a presenciar un webinar. Un webinar, o conferència en línia, és un seminari, el qual és realitzat  en línia, mitjançant el qual els participants es troben en un ambient virtual, en lloc d’haver de desplaçar-se fins al lloc on s’imparteix. Un webinar pot comptar amb uns pocs participants, o ser reunions de molts participants. En general, entre 15 i 20 participants és el número amb el qual la majoria dels webinars es porta a terme.

Per realitzar un webinar, és necessari comptar amb algun tipus de suport, servei o programari especial que permeti:

• Transmissió d’àudio i vídeo
• Xat
• Compartir documents
• Ús de pissarra i gràfics

Hi ha moltes solucions tecnològiques que permeten oferir webinars: WebEx, patrocinat per Cisco, és potser la solució més poderosa. Per un abonament mensual força raonable és possible oferir una quantitat il limitada de webinars o reunions en línia, sense necessitat que els participants tinguin algun tipus de compte particular o es subscriguin a algun servei. És possible descarregar una demo per a provar-ho.

Fuzzmeeting és una altra possibilitat . També ens permet accedir a una prova per 30 dies.

Openmeetings és l’alternativa en programari lliure que permet impartir webinars i realitzar meetings online. És realment molt complet, i amb una interfície molt senzilla. Per a més dades: http://code.google.com/p/openmeetings/

Per què i per què. En primer lloc, els webinars són una excel lent manera de capitalitzar un lloc web, i constitueixen en si mateixos un producte a ser desenvolupat. Mitjançant webinars es pot oferir capacitació -una cosa tan en demanda últimament-, presentar productes a determinades audiències especials o capacitar afiliats.

Impartir webinars és una excel lent manera de construir i mantenir la reputació professional, i generar valor afegit a un lloc o una marca. És possible llavors arribar a un nivell d’interacció similar-o millor encara-que el que s’aconsegueix en seminaris presencials, col.laborar i fer negocis en línia. Un webinar sobre funcions i avantatges dels seus productes és la millor manera d’educar els consumidors, atorgar-li un plus de qualitat al producte i fidelitzar els clients, especialment en els casos d’aquells productes B2B.

Moltes empreses no han explotat prou aquest canal de comunicació, que, igual que el vídeo màrqueting, pot arribar a deixar una empremta en el que fa a canals de difusió de missatges publicitaris i networking. Serà llavors necessari que els responsables de cada companyia es plantegen a aquesta nova manera de fer negocis com una alternativa vàlida, i comencin a donar-li la importància que mereix.

Via: http://vpa-internet.com.ar/blog

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags: , ,