EyeOS

0 Flares 0 Flares ×

Hi ha qui els ha batejat com els “Bill Gates catalans”. Són dos joves d’Olesa de Montserrat que han creat una eina per a internet que ja té més de mig milió d’usuaris i que ha estat copiada pels gegants del sector. L’eina es diu EyeOs, una barreja de sistema operatiu i escriptori web que opera a l’anomenat “Cloud Computing”, i que permet poder consultar els documents, les anotacions d’agenda, els arxius d’àudio o vídeo i tot el que s’acostuma a tenir en un disc dur de l’ordinador personal, des de qualsevol navegador d’internet. Està basat en programari lliure i qualsevol se’l pot instal·lar.

http://ca.eyeos.org/

Dos joves emprenedors, Marc Cercós i Pau Garcia-Milà, més traçuts amb l’ordinador que amb el futbolí, van posar en marxa el seu propi sistema operatiu fa cinc anys, quan en tenien 17. Aviat, l’espai els va quedar petit i ara són al centre de Barcelona, on treballen gairebé una trentena de persones que donen servei a 600.000 usuaris de tot el món en trenta-cinc idiomes.

Van guanyar el Premi Yahoo al millor web revelació 2007 i l’any passat van rebre el Premi Nacional d’Internet. Però el seu projecte no ha acabat, i ara han donat el tret de sortida a una nova etapa en què volen assolir el lideratge mundial: EyeOs 2.0, un sistema operatiu virtual més ràpid i senzill d’utilitzar, que facilita el treball col·laboratiu.

Aquesta nova versió té el suport del programa TIC.cat amb què el govern català vol potenciar les empreses tecnològiques. EyeOs, que utilitza programari lliure i és gratuït, ha estat imitat per gegants de la informàtica com Microsoft o Google. La batalla que els espera, doncs, és desproporcionada, però ells esperen que acabi com la de David contra Goliat.

L’empresa es finança a través de la formació i els serveis que ofereix als clients que demanen una versió específica ajustada a les seves necessitats.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags: