Priorat terra de vins

0 Flares 0 Flares ×

El passat pont de Sant Joan, vaig tenir la oportunitat de visitar el Priorat. Feia molt de temps que en tenia ganes però encara no hi havia pogut anar. En vaig quedar fascinat, sempre m’han agradat el vi ( sense ser-ne cap expert ) i es ben conegut per tothom, que el Priorat no només és una referència a nivell nacional en el món del vi, si no que ho és a nivell mundial.

Només arribar-hi la primera sensació que em va transmetre va ser com si entrés en algun indret totalment aïllat de la resta, un sensació de pau i tranquil·litat, molta tranquil·litat. El primer poble que vaig parar va ser Falset, per demanar indicacions fins a Torroja del Priorat que era on ens havíem d’allotjar.  Al arribar al Hostal el recepcionista ja ens va traure un plànol i ens va explicar una mica el que podíem fer durant els dos dies que teníem pensat estar-hi. Hi ha una cosa que se’m va quedar gravada, les distàncies entre els pobles són molt curtes, les carreteres tenen moltes corbes, però algú  té pressa ? si hi han corbes s’entén que s’ha respectat el paisatge, per tant a gaudir-ne.

Per trobar informació sobre activitats, cellers, allotjament etc… al Priorat:

http://www.turismepriorat.org/

Feia molta calor i al costat de l’hostal teníem la piscina municipal de Torroja, allà sentint les converses de la gent del poble, em va sobtar que tot i trobar-me en una de les terres amb més prestigi pel que fa al món del vi, els viticultors i agricultors tenen problemes pel que fa al preu al que tenen que vendre la fruita ( en aquest cas el raïm ) perquè el negoci els surti rentable.

Al vespre vaig sopar en un Restaurant de Porrera ( Cal Carlets ), al capdamunt del poble, recomanats per uns nois joves que hi havia a l’entrada del poble. Evidentment per “regar” el sopar vaig demanar un vi del poble econòmic, i que l’endemà ( com que ens va agradar força ) en vaig anar a comprar algunes ampolles al celler dels elaboradors “Can Pla”.

No vull tampoc extendre gaire amb el que vaig fer i deixar de fer al Priorat però com que em va agradar moltíssim tenia ganes de compartir-ho.

Us deixo un enllaç amb unes fotografies que hi vaig fer:

Fotos Priorat

I com que també va sortir Paisatge favorit de Catalunya el seu vídeo:

Priorat al Paissatge Favorit de Catalunya

Per altre banda si us agrada el món del vi també us recomano:

http://www.uvinum.es/ Tenem pàgina al Facebook i Twitter

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags: , , , , , , ,