Un tomb pel Mobile World Congress

0 Flares 0 Flares ×

Des d’ahir la ciutat de Barcelona torna a ser la capital mundial dels telèfons mòbils gràcies al Mobile World Congress, el saló internacional més important del sector. A banda la presentació, ahir mateix, del sistema Windows Phone 7 de Microsoft, les novetats dels grans fabricants i creadors de programari són més modestes, amb l’atenció centrada en les aplicacions mòbils. Per exemple, un dels vuit pavellons del firal de Montjuïc, l’App Planet, és íntegrament dedicat als programes desenvolupats per a les noves generacions de telèfons, cada vegada amb més capacitats i funcions. Solament per a l’iPhone d’Apple ja n’hi ha 140.000, i per a l’Android de Google, 20.000. 

Un saló, val a dir, en què l’oferta és inacabable: són mil tres-centes les empreses de tot el món que s’hi han inscrit enguany, una xifra semblant a la de l’any passat. Hi ha des de grans noms de la indústria de la telefonia, com Alcatel, Ericsson, Huawei, Motorola, Sony, Telefónica i T-Mobile, la majoria amb pavellons exclusius, fins a centenars de petites empreses, molt més modestes, que malden per fer-se un lloc en el vast terreny de la mobilitat i dels serveis associats (telemedicina, carregadors, altaveus, jocs i vídeo, veu per IP i nous estàndards de telefonia…). Crisi no és la paraula que surt amb més facilitat de la boca dels responsables de moltes d’aquestes empreses, sinó competència i competitivitat en un sector que té encara força camí a fer.

Justament per a ajudar a fer visibles les firmes de serveis i aplicacions telefònics catalans, hi ha des de l’any passat al Mobile World Congress un Pavelló Catalunya, sota l’impuls del programa ACC1Ó de la Generalitat. Aquest 2010 són una trentena, de les quals la meitat són novelles i amb potencial de creixement.

El Mobile World Congress, que des del 2006 organitza GSMA Conference a Barcelona, amb un importantíssim impacte econòmic en la ciutat (enguany s’hi esperen 47.000 visitants), romandrà a la capital catalana, tirant baix, fins el 2012. Això, si més no, va confirmar divendres John Hoffman, president de GSMA Conference, en la presentació als mitjans del saló inaugurat ahir.

Font: www.vilaweb.cat

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Buffer 0 Email -- 0 Flares ×

Tags: , ,